2006-09-02
一直都覺得火間土d o野幾好食.. 自己都幫襯過幾次.. 無論食物同環境都好滿意.. 但係今次o既不愉快經歷簡直令我對呢間餐廳扣唒分.. 好失望! ~.~今晚同朋友一行4人去食飯, 冇book 檯, 7點半上到去walk-in..侍應姐組話9 點要交檯.. 我地覺得ok.. 所以就入去喇.. d o野食都係一般.. 好喇.. 8點44分..侍應哥哥走o黎話last order.. 你地仲有咩叫?! 於是我地order 多一個烏冬.. 佢落左單行開左.. 1~2 分鐘後再走o黎話:"你地張檯去到9點.. d o野食o黎唔切o架喇... 出面有人等緊你張檯.. 我幫你cancel 左個烏冬"... 呢一番話.. 我地4個都呆住了... 之後我同佢理論.. 佢只係話佢好難做... 我真係火都o黎埋!!!! 第一.. 如果真係咁準時要交檯.. 點解佢唔可以早d o黎問我地仲有冇其他o野叫呢?第二.. 既然問得我地仲有咩叫.. 而佢又幫我地落左單.. 點解可以幫我地取消左而覺得"理所當然"?!第三.. 8 點44 分落單.. 如果d 食物9點前o黎到.. 你又知我地9點食唔唒?!! 4個人每人幾
第三.. 8 點44 分落單.. 如果d 食物9點前o黎到.. 你又知我地9點食唔唒?!! 4個人每人幾啖已經可以食唒成個烏冬...
第四.. 出面等緊o既人係客.. 咁我地4個坐係度又係咪客呢?! 我地唔係o係度乞食.. 我地唔係唔夠錢比!!
第五.. 我同佢講左咁多o野.. 只係得到一句:"好難做".. d 服務態度真係零分.. 連最基本o既禮貌都冇..
不禁想起華仔o既"今時今日o既服務態度係唔得"..
今日得到咁o既服務真係令我咋舌.. 我未試過食一餐飯可以食到咁"慶".. 好似我朋友咁講.. 不如每一張檯放個鐘係度計時o丫.. 到pens down 時大家請把筷子放低.. 大過份喇!!