2024-01-25 148 浏览
說到台式火鍋,腦中浮現的第一間餐廳一定是牛大人!如果未食過既,一定係2024年必食餐廳名單之一! 說一下好處?人均$3XX+ 就可以揀佢地最尊貴既極上澳洲和牛套餐吃到飽。喜歡食牛又大食的你,這裡一定是天堂呀。湯底選擇有成8種咁多,今次揀左鳳梨雞湯煲,唔會好酸,但又幾開胃的感覺。牛的選擇好多,但我地主攻極上澳洲和牛,佢地係用手機下單,只要你數量選擇6以上,他們就會用pizza碟上菜,可以看看我附上的圖。牛的質素極高,無論是色澤還是紋路都非常平均跟新鮮。但重點還是味道👅 果然是和牛,真的是入口即融,完全是沒有牙齒都可以去食的程度!外面買一包和牛最少都要百元,這裡可以瘋狂叫簡直太幸福!其次我會主攻台式配料,例如他們的鴨血,無腥味,新鮮!滑滑的,叫左幾round清清腸胃。然後就是麻薯湯圓,有芝麻同花生味兩種,放在鍋中幾分鐘就食得,一食就爆汁,但這是好味的爆汁😂 香口,甜,但好食好特別。之後食到咁上下,我會食台灣牌子的王子麵。配上湯底,吸收哂火鍋的精華。之後配上一塊和牛🙏🏻🙏🏻 簡直是天堂!最後甜品選擇,我會建議大家都選台灣仙草涷,因為佢不是一般的甜品,十分足料同好食😋 本身食到飽飽,食埋呢碗勁

最後甜品選擇,我會建議大家都選台灣仙草涷,因為佢不是一般的甜品,十分足料同好食😋 本身食到飽飽,食埋呢碗勁滿足!次次黎都必食。

你想一想,$3XX就食到高質台灣火鍋,暫時未搵到第二間性價比咁高既餐廳🤣