2020-11-19 22 浏览
放工後, 同好友去尖沙咀睇戲之前, 先醫醫肚。因為唔想食正餐, 淨係想食甜品嘅關係, 我地去咗The One嘅Gram 食pancakes!大概夜晚7點, 時間尚早, 店內無乜人, 店員安排我地坐在近正門嘅位置, 店內裝修都好舒服, 有啲花花草草樹木, 好治癒。我地點咗兩份班戟: Tiramisu pancake & 雜果朱古力醬班戟Tiramisu pancake: 實物賣相就如Menu 嘅圖片一樣, 好吸引。共有3層班戟疊起, 每塊班戟都有濃濃的咖啡味, 對我來說, 比較苦一點。但不嗜甜的好友卻非常欣賞, 她很喜歡這個咖啡味。雜果朱古力醬班戟: 呢個甜甜的水果班戟啱晒我, 質地實淨的班戟加上輕柔嘅奶油, 朱古力醬, 很滿足! 比起梳乎厘班戟, 我更愛這個實淨的