2022-07-22
香宮🫖🥢 ……….香宮係一間位於九龍香格里拉酒店嘅米芝蓮一星嘅中菜廳。地方位於地庫,所以無外景睇,但裝修好雅緻帶點堂皇嘅感覺,環境都熱鬧但算清靜。今次係同朋友staycation package包$800酒店消費額,所以減後更加抵食,食物質素都有一定水準,夠哂足料,令人一試難忘,推薦🤩……….🦀黃金炸釀鮮蟹蓋 $238🌟•推薦!外層金黃色嘅炸皮炸得好香脆,入面充滿住一絲絲嘅蟹肉,真正嘅啖啖滿足!蟹肉本身都好鮮甜,再蘸埋蟹醋,更加令味道提升🤤🦞龍蝦湯脆米海鮮泡飯 $328🌟•一煲龍蝦湯泡飯可以分到大概六碗,湯底有好香濃嘅龍蝦味,而且夠晒鮮甜,真材實料!另外有上到脆米同油條,浸落去一齊食,口感好豐富同足料😍🐓手吊淋油脆皮雞 (半隻) $338🌟•脆皮雞嘅皮真係好皮薄又香脆!雞肉肉質好鮮嫩嫩滑,夠多汁,無得彈!另上檸檬汁同鹽可蘸,試下多種味道配搭😋🐖果醋咕嚕肉 $258•咕嚕肉量都不少,食落口感較紮實,調味剛剛好,配料都好新鮮,特別係菠蘿好鮮甜😙⚫️鮮奶芝麻卷 $58 •芝麻卷食落有咬口,有鮮奶味,芝麻味再香濃d就更好😆🍰美點雙輝 (贈送)•食完哂主菜,到最尾就會贈送甜品樹,上面放了不同的糕點
🦀黃金炸釀鮮蟹蓋 $238🌟
🦞龍蝦湯脆米海鮮泡飯 $328🌟
🐓手吊淋油脆皮雞 (半隻) $338🌟
🐖果醋咕嚕肉 $258
⚫️鮮奶芝麻卷 $58
•芝麻卷食落有咬口,有鮮奶味,芝麻味再香濃d就更好😆
🍰美點雙輝 (贈送)
•食完哂主菜,到最尾就會贈送甜品樹,上面放了不同的糕點,包括餅乾,紅棗糕,桂花糕等,味道不錯。呢個贈送嘅甜品樹令到呢餐飯更完滿🥰
……….
💰人均 $681 /per person (3人) [折後 ~每人$410]