2021-10-19 30 浏览
香港人原本壓力都好大,加上疫情關係,壓力更加大,有時候都要適當地放鬆一下,Med Chef 餐廳最適合不過,Med Chef 每道菜式都可以加入CBD成份,亦都係香港第一間以CBD 做主題的餐廳,CBD 具有放鬆,鎮靜及助眠作用,岩晒我長期緊張既人。餐廳裝潢以70,80年代風格呈現,霓紅燈非常搶眼,環境昏暗,坐得非常舒適,令人更放鬆,好耐未試過非常放鬆地食晚飯。黑松露忌廉什菇意大利飯意大利飯外軟內韌,淡淡的黑松露香入面仲有大大粒的蘑菇,口感好Creamy ,食落夠飽肚。香烤海鮮白醬啤酒薯角薯角上舖滿滿的白醬和芝士,底下有大量海鮮和薯角,而且仲有拉絲效果,薯角炸得香口,又不會油膩,好滋味,送酒一流。GINGER BABYWhisky,Ginger Liqueur,Lemon Juice,Honey好易入口,口感醇厚,入口順滑特濃香蕉朱古力賣相吸引,香蕉與朱古力比例剛好,香蕉味不會蓋過朱古力味,甜度適中,朱古力味勁濃郁,超鐘意以杯飲品

黑松露忌廉什菇意大利飯
意大利飯外軟內韌,淡淡的黑松露香
入面仲有大大粒的蘑菇,口感好Creamy ,食落夠飽肚。

香烤海鮮白醬啤酒薯角

GINGER BABY
好易入口,口感醇厚,入口順滑

特濃香蕉朱古力