2019-09-30
上星期同朋友gathering黎到呢間餐廳,本來以為呢度係食印度野,但係嚟到一睇個裝修好靚又好又摩洛哥風情,睇餐牌嘅時候先知原來呢度都幾多元化,有菜式有來自sahara、the heart of india等等。自認安排我哋坐呢張枱好靚又好舒服,估唔到4個人都可以坐呢張大枱即刻點左摩洛哥的lamb tagine, 用呢個特別嘅容器嚟煮係摩洛哥的特色呀!用呢個陶瓷鍋,再慢慢炖,令到d肉夠稔夠juicy,又可以保溫Tagine d 汁好岩送飯食羊肉都有好多,肉質都幾稔,入晒味香料味剛好,幾鐘意附送一碗Couscous,來自北非的小米飯,口感同平時食的白飯不同,幾特別。BBQ chicken pizza呢款pizza好重蕃茄同埋芝士味,一睇張相就知芝士幾足料Pizza係厚身果種,口感幾軟熟,邊邊位有芝士帶來的脆嘅口感。BBQ雞肉都幾香燒烤味,而且我鍾意肉粒夠大舊Spaghetti Alla Carbonara 卡邦尼意粉幾creamy, 而且濕潤,一d都唔乾食落好夠芝士同忌廉味雖然對女生有點邪惡,但又真係唔錯!Mango smoothie 好重芒果味,smoothie 好細滑有點yogurt
BBQ chicken pizza
Spaghetti Alla Carbonara
Mango smoothie
好重芒果味,smoothie 好細滑有點yogurt味
Tiramisu, 做法都幾傳統,下層係濕潤,浸左咖啡的蛋糕體, 上層的忌廉都好好味,帶有咖啡香
成餐飯食得好愉快,侍應態度好好,而且幾靚仔