2024-01-09 647 浏览
呢间餐厅一直都好多人排队,我自己食过几次。餐厅无论系批边,pizza配料既搭配都好新鲜好特别。今次去既系朗豪坊店,位置非常方便,店内服务员主要都系讲英文,但都有少量会识中文既服务员,但服务态度好好,会主动加水,收餐牌,仲好笑既系我地叫酒精饮品既时候有会问我地够唔够18岁,哄得客人相当开心。《$128 蜜糖柚子八爪鱼沙律》⭐⭐⭐⭐沙律份量好足,菜底好多,除左柚子汁酸酸甜甜够开胃之外,仲有落左少少红桑莓增加口感。八爪鱼切成薄薄既圆片,食落一点都唔会韧。洋葱唔用白洋葱,配色更加靓。仲专灯切番圆形薄片,为沙律加入左微微既辛辣感。最后系上面撒左少少蟹籽做点缀,成个沙律无论整体,配色,味道都好和谐好靓,作为头盘完全起到增加食欲既作用。《$178 Pizza 肉食主义(蕃茄酱底) Regular 9"》⭐⭐⭐⭐牛小排, 辣鸡肉, 紫洋葱. 火腿, 西兰花, 车厘茄, 马苏里拉芝士, 泡菜蛋黄酱, 酸忌廉酱, 香芹片, 蘑菇呢间餐厅标榜有品质既面团,另外唔同既批边选择都系一大卖点。除左有芝士浓郁既金芝边,,仲有少见既甜甜杏仁边,系好多女士既心头好。岩岩焗起既pizza点都唔会难食,今次我地就拣番最普通

《$128 蜜糖柚子八爪鱼沙律》⭐⭐⭐⭐

呢间餐厅标榜有品质既面团,另外唔同既批边选择都系一大卖点。除左有芝士浓郁既金芝边,,仲有少见既甜甜杏仁边,系好多女士既心头好。岩岩焗起既pizza点都唔会难食,今次我地就拣番最普通既批边,批底咬落都几烟韧,加上蕃茄酱同配料,整体黎讲都相当唔错。可能因为我地叫普通批皮既关系,pizza就冇拉丝感,但见到隔离枱拉到好高,都好满足😂

牛小排食落既感觉有点似食紧牛展,而鸡肉就有少少鞋口,但都系可以接受既程度。西兰花就焗到干哂同缩埋一旧,同埋食唔到蘑菇。虽然系咁,但成个pizza食完又唔会好干好腻,同埋泡菜蛋黄酱既少少辣味都好过瘾,整体黎讲都仲系好高分。

《$123 蜂蜜蒜泥炸鸡 - 6 pcs》⭐⭐⭐⭐
蜂蜜蒜泥酱好浓郁,餐厅一点都唔姑寒,酱汁既量系多到微微浸住炸鸡,所以客人每一件鸡可以享用到满湖酱汁。炸鸡既部位都好平均,就算我地叫6 pcs,都分到有翼位同脾位。至于炸鸡,香脆,炸粉唔厚呢D都系基本应该要做到既,个人黎讲觉得可以鸡肉唔够嫩滑。唔差,但可以更好,下次去仍然会再叫。

《$58 Bellini》⭐
Prosecco, Peach Puree
酒精类其实冇咩研究,但呢杯闻落味道都几药水,饮落都有阵涩味,下次唔会再点。

人均消费:$300
环境:8/10
食物:9/10
服务:9/10
性价比:8/10

整体:9/10

#香港 #美食 #香港美食 #九龙 #foodie #食评 #finedining #扫街 #旺角美食 #旺角 #朗豪坊 #薄饼 #pizza #炸鸡 #蜂蜜炸鸡 #沙律 #pizzamaru
2024-01-05
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 蜂蜜蒜泥炸鸡