2022-06-17
今日黎左元朗形點,戲院斜對面食Brunch,裝修簡約舒適,地方唔算大,但落地玻璃感興光猛開陽。呢度用QR code自助落單,有唔明既舉手問員工,佢地都好快過黎幫手解答,有禮,服務很好。呢度出名食Brunch board,價錢由$138起,好似有啲貴,但其實一個普通既All day breakfast都差不多價錢,但係呢度食材就大不同,仲要有驚喜添,我地叫左兩個 5 Sides 既Brunch board,唔好睇佢每樣細細份,食完真係好飽,麵包仲可以免費添食既。咖啡方面有好多選擇,有黑,白,cold brew,仲有手沖。我地叫左long black 同凍既dirty。Sourdough(酸種麵包)Mixed Seed Ww Bread(種子全麥麵包)Crab Meat (蟹肉)Braised Lamb Shoulder(紅燒羊肩肉)Granola Greek Yoghurt(穀麥希臘乳酪)Black Truffle Scrambled Eggs(黑松露炒蛋)Cauliflower(椰菜花)蟹肉賣相吸引,鮮味十足;同羊一樣都好出色;蛋炒得好滑,勁香松露味;希臘乳酪濃厚,高鈣同蛋白質, 椰菜
Sourdough(酸種麵包)
Mixed Seed Ww Bread(種子全麥麵包)
Crab Meat (蟹肉)
Braised Lamb Shoulder(紅燒羊肩肉)
Granola Greek Yoghurt(穀麥希臘乳酪)
Cauliflower(椰菜花)
蟹肉賣相吸引,鮮味十足;同羊一樣都好出色;蛋炒得好滑,勁香松露味;希臘乳酪濃厚,高鈣同蛋白質, 椰菜花烘過,食落唔會覺得單調。
Lemon Danish Loaf Bread 檸檬丹麥麵包)
Chocolate Danish Loaf Bread(朱古力丹麥麵包)
Sous Vide Cha Siu(低溫慢煮叉燒)
Sakura Shrimp & Crab Fat Scrambled Eggs (櫻花蝦蟹油炒蛋)
Poach Eggs w/ Lemon Yoghurt(水波蛋配檸檬乳酪)
Mousse Coconut Yoghurt(慕絲椰子乳酪)
Dressed Kale(羽衣甘藍)
慢煮叉燒超好食,尤其個汁,微微焦香,我仲攞左黎點麵包;炒蛋有海鮮味既咸香,一樣好食;慕絲椰子乳酪非常驚喜,有椰子味既慕思好滑,味道清新,望住個落地玻璃食,好似去左泰國既resort 食緊甜品咁,必食;羽衣甘藍就普通啲,但都新鮮。
LONG BLACK Choco Blend
Dirty Choco Blend
Choco Blend 會配藍莓乾,個咖啡味會再出啲香啲。