2023-05-01 1294 浏览
收藏已久 終於!!試到🥰早已聽聞要排好耐⋯⋯但可能中環開左分店又無想像咁多人😆自家製既刈包即叫即做!!🤩😝😍😳塞滿餡!!塞滿餡!!!塞滿餡!!!塞滿餡!!!!!!重要野要講四次!!😈熱焫焫好重手太好味完全係鯨吞!!櫻桃小嘴都變櫻桃大嘴🤣🤣🤣🤣唯一缺點係⋯⋯太爆餡又多醬 食落有啲「呢hea」變晒污糟貓😂⍥ 蝦餅刈包 ❙ $49蝦餅係小店自己打蝦膠+蒜再炸,超級juicy😍😍餡料竟然有油炸鬼,略嫌硬左少少🤏🏻面頭係豆角蒜香醋+飯素,好特別既配搭果然真係超級好食!個醬係小店自己調,檸檬葉鹹蛋黃醬、雞醬、花生醬等,勁夾!!勁滋味🥹好想再食呀真係⋯⋯⋯⍥ 麻醬酒香台灣腸刈包 ❙ $48本身幾鍾意食台灣腸,好彩唔係好食得出酒味🫶🏻餡料有醃椰菜、粗條青瓜絲、面頭勁多蔥粒同木魚😌夠晒香又有咬口,再配合海鮮醬溝麻醬mayo👍🏻😯好味但唔夠驚艷,始終我最愛係蝦餅刈包🤩🤩🤩
收藏已久 終於!!試到🥰
早已聽聞要排好耐⋯⋯
但可能中環開左分店
又無想像咁多人😆

自家製既刈包即叫即做!!
🤩😝😍😳塞滿餡!!塞滿餡!!!
塞滿餡!!!塞滿餡!!!!!!
重要野要講四次!!😈
熱焫焫好重手
太好味完全係鯨吞!!
櫻桃小嘴都變櫻桃大嘴🤣🤣🤣🤣
唯一缺點係⋯⋯
太爆餡又多醬 食落有啲「呢hea」
變晒污糟貓😂

⍥ 蝦餅刈包 ❙ $49