2016-10-05 1141 浏览
經常係朋友面書見到“甜品畫“post,一直想試好奈,今日終於可以到此一嚐啦!位於銅鑼灣既呢間ATUM唔算大,一出lift就見到一大張甜品bar枱,建議大家預早book定位。唔同既甜品師就當面為自己既客人即席“揮筆”,製作美麗同美味既甜品畫。團住bar枱坐既客人都係點選Improvisation (HK$348 for 2 persons)。首先一人一支Test Tube裝著既番石榴汁既Welcome Drink,酸酸甜甜令味蕾大開,更期待我地既“主角”。飲品方面可以考慮加錢轉幾特別下既Signature Fruit Tea,用咖啡流豆壺裝住,我就加左三十幾蚊轉左呢壺呃Like drink啦。之後甜品師就俾我地選畫紙既顏色: 有黑、白、灰,我地揀左黑色。甜品師就開始為我地揮筆,甜品師好有耐性為我地講解,介紹甜品既材料,例如有朱古力醬、車厘子汁、椰子醬、芋頭醬、柚子啫喱、綠茶麻糬、朱古力布甸、蜂巢焦糖脆餅和朱古力脆片等等! 個D甜味聞到都已經口水流晒啦! 佢亦都一路製作一路俾小小份量既甜品材料俾我地試下,真係好好味呀!期間都有同甜品師有傾有講,係短短約20分鐘既愉快過程,令我地大開眼界,最

佢亦都一路製作一路俾小小份量既甜品材料俾我地試下,真係好好味呀!期間都有同甜品師有傾有講,係短短約20分鐘既愉快過程,令我地大開眼界,最後放左有量乾冰凍住既菠蘿同黑芝麻雪糕係畫中心,成幅畫都充滿乾冰既煙,好似腑覽緊仙境一樣,好美妙既感覺!

呢幅藝術品完成後,我地都唔客氣要啟動啦!
每款甜點都好fresh,好好味!令人心花怒放
個人尤其喜歡綠茶麻糬、 巢焦糖脆餅同埋柚子啫喱

食物應該講求色香味~ 呢款“甜品畫”有齊晒!再加多樣: Like, 絕對可以幫你呃Like
色香味Like俱全! 值得推介!
2016-07-10
庆祝纪念