2018-01-06
今日同行12人,本來係為左慶祝生日,一大班人開開心心去食餐飯,點知換來既係一肚氣。早幾個月已經計劃飯局,精挑細選去火山燒食,早早就book左位。首先,座位迫,枱細,抽氣扇矮。一張枱放左餐具和火爐後己經無咩位放食物,加上個抽氣扇太矮,望吾到坐對面既人。雖然佢個抽氣扇矮,但抽煙並吾岀眾!油煙好大,衣服都吸滿氣味。其次,落單每樣食品限定最多6件。我們由於人數太多,每次6件實在吾夠,所以我地問服務員如何可以一次order 多d,但回覆係最多可以幫你落10件。然後我們跟足要求落10件,但每次都只有6件。然後我個就不定寫紙。例如要20塊牛,明明一張紙寫20就可以,但變了要填4張紙,實在浪費!我們有嘗試一次交4張一樣的order 紙,但都只係當我地order 一次,俾左6塊我地,所以我地3個爐,經常有兩個都係無食物燒。希望佢地可以改善下。實在係浪費時間及紙張。另外,熟食款式太少。刻食的食物除左前菜同刺生,其他全部一律要客人自己熟或者燒熟。此外,火爐火力不平均。火爐的火一邊大一邊細,以一串串的串物為例,經常都係上端未熟,下端燒焦哂。再者,食物質素差。磯燒講求食物新鮮,但燒生蠔肉細,沒鮮味,有砂。牛仔骨
首先,座位迫,枱細,抽氣扇矮。
其次,落單每樣食品限定最多6件。
另外,熟食款式太少。
此外,火爐火力不平均。
再者,食物質素差。
磯燒講求食物新鮮,但燒生蠔肉細,沒鮮味,有砂。牛仔骨,雞肉等肉類用太多鬆肉粉,完全沒有肉味,完全係浪費食材!
整體而言,呢次經驗太差,可以以浪費金錢時間黎形容。