2021-10-25
最近大角嘴就開左間新拉麵店,襯人少少就去食左啦。今次就嗌左佢地既招牌,慢煮雞•原湯叉燒拉麵 同 刺身蝦帶子牛乳烏冬,諗住試下食啦,點知一食就中晒伏啦。先講個拉麵先啦,啲麵煮得偏硬,有啲似味千拉麵啲麵,但你賣到咁既價錢,我就覺得落差有啲大,之後就講個湯頭啦,好普通冇咩特別,有啲似平時飲啲雞湯既味,唔算特別好飲,仲有啲膩,食左一半就頂唔緊,之後啲餸就有溫泉蛋 洋蔥 木耳 叉燒 同慢煮雞肉,叉燒覺得可以烤下佢,而慢煮雞咬落又唔覺得話好嫩,仲有少少柴,咁既質素既拉麵配唔上佢咁既價錢,唔太明白點解啲人咁都話正。牛乳烏冬呢,都係個個問題,食一半就覺得好膩,但個烏冬食落質地都唔錯,啲海鮮就都係普普通通,但絕對對唔起呢碗野既價錢,個湯就唔多好飲啦,可能自己食唔慣牛乳湯底啦,但就同想像中差咁啲咁,但肯定稱唔上好食啦。最後就覺得性價比就唔高啦,最後埋單仲要加一,我諗都唔會有興趣再去多次食啦,其實餐廳既佈置都唔錯,環境都開揚,音樂就揀得幾好,幾有日本餐廳既特色,相信都花左唔少心機落去,但食物方面就真係麻麻,呢方面真係有待改進。