2018-04-21 122 浏览
自從喺台灣食完之後,就令我一試難忘,估唔到佢上年竟然會喺香港開店,終於比我等到啦,今日就同朋友嚟到重溫美味。用炭爐燒出嚟嘅肉會有一陣炭嘅香味但係要坐吧枱先可以用炭爐,而且呢度仲有一個特點,就係你燒完嘢食你個身唔會有一陣燒嘢食嘅味,因為佢個通風系統做得十分之好而且呢度服務一流,有專人係你面前幫你燒,唔識控制火候嘅朋友就啱晒啦。蟹膏帆立貝呢個真係必食呀⋯⋯飯立貝入口鮮甜,再加上蟹膏嘅香氣,真係人生一大享受。齒頰留香,放左落口都唔捨得吞,等我仲要咬多幾下先吞好好味呀⋯⋯至於肉方面,我哋叫咗一件牛扒同埋一份牛脷,和牛嘅油花相當吸引,而且用了上盛,牛肉入口即溶而且甘香,滿口牛油嘅香味,雖然份量比較精緻,但係兩個人食啱啱好,因為食多兩舊都有啲流流地,牛脷爽口彈牙,質感豐富因為小女子本身鍾意食爽口嘅食物,所以點咗呢個椒鹽雞軟骨,雖然雞軟骨本身冇咩味,但係師傅落咗小小椒鹽,令到個雞軟骨嘅味道帶出咗,而且入口爽脆,係送酒嘅一大美食呢個蟹蓋真係不能不試,蟹膏嘅份量好多,而且蟹膏入口甘香,令人一試難忘。羊架嘅size好大,而且師傅掌握嘅火候好好,燒到個羊架有一陣羊嘅蘇味,而且入口又香又林,唔會好干。燒飯糰,

用炭爐燒出嚟嘅肉會有一陣炭嘅香味

蟹膏帆立貝
好好味呀⋯⋯

燒飯糰,好特別,有一浸茶漬嘅味道
真係唔係周圍都可以食到,一場嚟到梗係要試吓啦