2020-06-18
常常在深水埗經過見到 #蘇媽蘇媽 排晒長龍,今次終於食到喇✌🏻! 香港真係美食天堂,去唔到馬拉🇲🇾都食到 #肉骨茶、#咖央多士,超開心呀❤️!呢度供應全是正宗馬拉菜式,點菜當然唔少得肉骨茶。我就點了「豬腳彎肉骨茶」$45,估唔到豬腳彎啖啖用好滋味😋。呢度仲教你食肉骨茶有4步曲,1先調醬2飲碗熱湯3嚐肉骨茶4再添熱湯。大家一定要調醬,原來肉骨茶沾醬係咁好味。肉骨茶仲可以🈚限添飲飲到夠,好滿足。另外叫左個淨椰漿飯🍵$16 ,好重椰漿味,好特別又好味,送肉骨茶一流👍🏻。「湯咖哩麵🍜」$52 呢個麵似星加坡喇沙,湯底好香濃,亦好足料,不過辣度偏中辣🌶️,啱晒鍾意辣嘅朋友。「咖央多士🥪」$26 終於食到正宗咖央多士,整得好脆好香口,而且配上正宗咖央醬,咖央醬份量唔會好多,乎合番香港人口味添~價錢唔貴,已經食到令人回味的馬拉菜🤤,而且食到飽飽,好幸福呀💕!