2022-09-28 89 浏览
今天去觀塘做小小事,工作完成,經過觀塘亞太中心,聽說亞太中心有好多美食,這裏真的很多美食喎。!想食韓國菜於是上了三樓,找到一間叫[Dodam Chicken ]的韓國餐廳這裏裝修不錯,環境開陽好光猛 ,啲凳排列得好整齊, 比人好舒服好寬敞的感覺。餐廳午市都有lunch set供應,選擇非常之多,都十分優惠,好抵食。而且係自助式的,自己拿泡菜同埋粉絲,食幾多拿幾多,十分環保,不會浪費。 這個 set 還有跟一個飲品自由選擇。我點了一個蜂蜜牛油蒜焗烤雞,雞皮食落非常之脆薄,脆雞肉好柔軟嫩滑,又好juicy,蜂蜜的甜味適中,加埋牛油的香味,真係一個絕配。 黑松露卡邦尼年糕, 又係一個絕配,用黑松露嘅香味帶出用卡邦尼炒嘅年糕,年糕非常軟滑,十分惹味,令人回味無窮。這間餐廳是值得再來光顧嘅餐廳,抵食和有水準的韓國菜餐廳。

這間餐廳是值得再來光顧嘅餐廳,抵食和有水準的韓國菜餐廳。