2017-12-04 65 浏览
番黎第二餐就跟女友喜好揀川式麻辣野食既然佢有推介,我就唔諗等食門口有個京劇面譜既裝飾,幾有特色坐落就有員工黎介紹番點食, 主要係跟MENU揀餐先, 愈貴既餐包既野愈多, 可以食既時間都愈耐~我地都好耐冇食雞煲, 但係又鍾意呢D麻辣野食下魚入味D, 就要左雙拼雞魚先~見隔離主菜份量都非常足料, 都係唔要太多配料既基本餐算, 兩人一鍋雙拼應該食完主菜都七七八八今日唔太想飲酒類, 好簡單要左個Z區飲品任飲算~第一輪飲既當然係佢地既特飲~我就要左熱既菊花薑蜜~女友要左凍既桑梅蜜係主食準備緊同煲滾之前, 餐廳仲準備左4小碟, 味道都唔錯分別係麻辣芽菜, 麻辣椰菜, 微酸既木耳, 麻醬生菜絲我地差唔多清晒咁濟, 原來仲可以無限refill, 不過我地冇要到, 留肚食正餐魚同雞已經上鍋準備開爐~滾起左個湯底準備開餐我地食住雞先既~因為店員係我地煲緊果陣同我地講過話煲滾可以叫佢地幫手拆一拆肉咁, 我地就等下~雞肉有d幾嫩滑~有d就因為貼左鍋面發熱既部份, 有少少煎香同微焦既感覺食到果d部份覺得有bonus咁味道幾好, 本身佢既麻辣味會比較鹹少少, 因為之後會再加湯做邊爐~我地呢d重口味既人又冇咩所謂~
番黎第二餐就跟女友喜好揀川式麻辣野食

既然佢有推介,我就唔諗等食
門口有個京劇面譜既裝飾,幾有特色

今日唔太想飲酒類, 好簡單要左個Z區飲品任飲算~

係主食準備緊同煲滾之前, 餐廳仲準備左4小碟, 味道都唔錯
分別係麻辣芽菜, 麻辣椰菜, 微酸既木耳, 麻醬生菜絲
魚同雞已經上鍋準備開爐~
滾起左個湯底準備開餐

食到果d部份覺得有bonus咁

我地呢d重口味既人又冇咩所謂~因應我唔太食得辣我地要左小辣, 都好香同幾辣

魚就推介得幾好~我地想要比較易食少細骨既, 呢條魚係佢拆左少少肉之後真係啖啖肉, 淨係有幾條明顯既骨痴住~
麻辣味非常入味, 魚肉偏彈牙少少而唔係散果種

去到呢到我地終於記得其它肉類同海鮮配菜

黎張全家福先~
其實其它所謂配菜既份量都絕對唔少
兩人一鍋真係食唔到太多野, 呢度我地食完都冇refill 肉食~
先講下海鮮~ 我地要左兩種蜆~聖子皇, 海蝦
海鮮都非常新鮮~ 冇腥味就基本啦, 仲要有鮮味呢下好好

close up下加左錢要既聖子皇先~ 真係好長好抵食

雖然唔煮得耐, 因為理論上煮到甩左殼就食得, 麻辣味未煮到入味, 但係真係好鮮

兩種蜆各有各好, 大隻少少既彈牙d, 細粒d既抵食d

肉類我地主要要牛~其它份量較少既係芝士竹輪, 台灣腸及豬肉

牛肉偏瘦, 肉味濃厚唔韌有驚喜, 比一般連鎖火鍋店出色

豬就一樣濃肉味, 但係會肥少少, 五花腩得好靚好正

台式腸就係一般火鍋店較少見既野~食厭芝士腸廚師腸食呢種幾好

芝士竹輪正到直頭要比個CLOSE UP 佢

芝士汁唔少, 咬落好正呀~

感覺淨係呢4件都回左唔少本咁

最後飽到九九十十既我地都係飲埋杯野同食多碟麻醬生菜同木耳就完lu~

非常滿足的一餐~下次要同多d人黎食先可以做到任食邊爐既感覺