2022-12-20 198 浏览
辛苦咗成個月,終於可以放大假。呢個時候當然要去食好嘢慰勞吓自己。之前係網上有人推介銅鑼灣有間唔錯嘅川菜餐廳。而且Comment都幾好,所以就帶埋屋企人一齊去食好野😍🌟片皮鵝 ( 兩食)- 片皮鴨就食得多,但鵝都係第一次食!🦢鵝肉嘅肉質比鴨肉結實,味道偏濃,而且有好香嘅鵝味。😍堅係好食過片皮鴨!🌟杏汁豬肺湯 -非常足料去煲,🐷湯水煲到奶白色,味道十分清甜🥣,仲有好重嘅豬肺味,但一啲都唔覺得腥。呢個湯真係冇得彈!🌟金湯肥牛肉 - 🐮牛肉鮮嫩,再用麻辣湯汁去煮。牛肉吸哂麻辣湯汁🌶。成舊牛肉都有勁香嘅麻辣味。食落去真係由喉嚨椗到辣返岀黎🔥!超正。🌟泡椒石鍋田雞 - 勁驚喜嘅一個菜式🤩。第一次食田雞,感覺佢嘅肉質好滑。而🫑泡椒同辣椒令到田雞嘅味道更豐富。我幾鍾意!🌟正宗四川回鍋肉 - 賣相好吸引,廚師用咗正宗嘅🌶四川香料同🐷豬腩片一齊炒。辣味十足,超級惹味!值得推介嘅美食!