2022-05-31
今晚約咗好友食飯,好耐冇見,book間日本餐廳食好d,我哋去咗虎鉄鐵板燒!店員好友善,餐廳闊落好乾淨,食得安心!有唔同嘅套餐,每個套餐嘅食物都有多款!我哋揀咗個有A5和牛薄燒的!首先上日本蕃茄沙律,好開胃,加咗酸酸地嘅柚子汁,好特別!煙燻帆立貝好吸晴,金屬碗仔好得意,原來入面唔係食,係菊花瓣嚟,有淡淡嘅菊花香,同時帶嚟嗅覺同味覺嘅享受!帶子好甜!鍾意食蠔嘅我好推介呢個白舞茸蠔鍋,舞茸好香,蠔味好濃郁,蠔肉好飽滿又大隻,煎到有啲脆口,好正!蟹肉海膽松露溏心蛋夠心思,賣相好高貴,有黑松露同金萡,仲有海膽!匈牙利鵝肝油脂豐厚,入口即溶,配上黑醋好夾,最窩心之處係有一片焦糖青檸,食完鵝肝再咬下片青檸,口腔即刻沒有油膩感!今晚主角A5和牛薄燒,㕑師燒嘅時候已經覺得好香!又嫩又充滿牛油香,加埋炸蒜片食真係100分!刺身帶子豆腐鯛魚湯好甜好鮮!壓軸出場有黑松露櫻花蝦炒飯,炒飯粒粒分明唔油膩,又有蛋香,師傅功架十足!甜品有焦糖燉蛋!今晚真係大滿足!
店員好友善,餐廳闊落好乾淨,食得安心!
有唔同嘅套餐,每個套餐嘅食物都有多款!
我哋揀咗個有A5和牛薄燒的!
首先上日本蕃茄沙律,好開胃,加咗酸酸地嘅柚子汁,好特別!
刺身帶子豆腐鯛魚湯好甜好鮮!
甜品有焦糖燉蛋!
今晚真係大滿足!