2021-01-14
話說媽咪今日生日🎂年年都一定會岀去食大餐,但可惜今年冇得岀去食,大家都念住求求其其打下邊爐就算。點知我係媽咪生日前一個星期左右同朋友試左間新開既西餐,當日食左個牛油果帶子意粉🍝牛扒餐同埋叫左個小食芝士雞翼,但由於我同朋友都唔係相機食先既人,所以當日冇影到相😂不過個牛油果帶子意粉真係好岀識好有驚喜,炒得好香口,我最鍾意就係啲意粉唔會淋啤啤,最驚入到口成pat野咁,佢個芝士雞翼個汁好香濃,至於朋友食個個牛扒就不過不失,份量都好足夠,但就唔算好驚喜!可能係個意粉太好食😋期望高左。餐廳嘅環境好舒服,食完野同個朋友坐左陣傾吓計,餐廳出邊仲有個小花園,有個千秋可以打下卡🤪個日埋完單岀到門口見佢有到會Menu就即係念到媽咪生日可以叫而間到會。我訂左7:30去自取,去到佢每一個餸都會打開比我望一望,確保食物既質素,佢地預既時間岩岩好準時7:30拎得走👍🏻一打開果下啲香氣湧出嚟,我屋企人個個都讚不絕口👏🏻👏🏻👏🏻係咁話下次一定要去試下個堂食,因為始終堂食質素一定係更勝一籌👍🏻由於我屋企嗰個都係食肉獸,所以點左兩款肉,一個雞扒飯,一個黑松露炒雜菇同埋一個小食拼盤,呢間舖頭好細心,佢每個盒與盒之間都會放個暖
我訂左7:30去自取,去到佢每一個餸都會打開比我望一望,確保食物既質素,佢地預既時間岩岩好準時7:30拎得走👍🏻一打開果下啲香氣湧出嚟,我屋企人個個都讚不絕口👏🏻👏🏻👏🏻係咁話下次一定要去試下個堂食,因為始終堂食質素一定係更勝一籌👍🏻由於我屋企嗰個都係食肉獸,所以點左兩款肉,一個雞扒飯,一個黑松露炒雜菇同埋一個小食拼盤,呢間舖頭好細心,佢每個盒與盒之間都會放個暖包,務求令到啲食物去到屋企嘅時候都仲係保持到一定嘅溫度,因為我其實住附近,所以返到屋企啲食物仲係熱辣辣👍🏻😋佢所有嘅份量都好多,我哋高估左自己嘅食量,最後食淨咗好多飯,唯有留返嚟聽日再食過😂😂
總結呢餐飯真係好滿足😊整體食物質素都好高❤️真心推介俾大家
黑松露炒雜菇