講到將軍澳區嘅台式料理 呢一間可以話係數一數二 餐廳仲有戶外座位 仲可以望到海景🌊 真係夠chill 🥳✨泰式酸辣蝦🦐🦐🦐店內嘅招牌菜 真係好出色一煲入面有六隻蝦 每隻蝦都好大大隻🤩食落口 蝦嘅肉質好有彈牙 口感唔錯配上泰式酸辣汁 味道酸酸辣辣 好惹味煲底仲有粉絲 索哂酸辣汁嘅精華 真心正😋✨麻辣鴨血湯麵🍜另一個大力推薦🙌🏻 麻辣鴨血湯底好香濃離遠已經聞到果陣麻香 不太食得辣既我叫左小辣岩岩好😋 鴨血好爽口同好滑 麵底揀左陽春麵 質地比較軟熟 十分唔錯🤤✨芝士爆漿脆雞排嘩呢個爆漿雞排真係好震撼 大大塊既雞排入面係滿瀉嘅芝士呀🤤🤤 睇到已經流哂口水雞排外皮脆卜卜 內裏肉質鮮嫩 亦很香口多汁 👍🏼👍🏼 整體感覺十分正!✨台灣菜一定要叫返碟台式滷水糖心蛋試試😚 色澤十分吸引 而且糖心味濃👍🏼 另外呢到既滷肉乾煸四季豆亦值得一試,炒得夠乾身,仲食到微微滷肉香,正啊🤤✨飲品叫左奶蓋四季春同埋黑糖仙草鮮奶🧋個人比較推薦後者😍黑糖份量夠多 整杯飲品充滿黑糖既甜味,加上仙草爽滑口感,超鐘意🤩🤩🤩

✨泰式酸辣蝦🦐🦐🦐
店內嘅招牌菜 真係好出色