2018-01-23
第三次光顧, 就係為左當初一試難忘既souffle pancakes!! 而且印象中佢既咸點都好食, 環境好舒服, 所以最啱約朋友黎食好西兼吹下水。閒日夜晚人唔多亦冇限時, 可以慢慢食。 我地被安排係卡位, 有梳化坐, 好闊落好舒服。 我地三個女仔叫左兩個main courses 同一個pancakes, 因為份量都幾大, 所以食到攬住個肚lol好大份, 配搭好新穎。鰻魚同玉子都好香, 加上醬料同木魚乾, 配埋落pizza度竟然一D都冇違和感, 又真係估佢唔到咁好食。而且呢個pizza都幾大份, 食完都飽左一半。又係fusion菜色, 亦同樣好match. 冬蔭公味既risotto好得意, 每粒飯都滲出陣陣冬蔭公香味, 但唔會太辣, 飯粒軟硬亦適中。虎蝦大大隻, 好睇又好食。我最喜愛嘅souffle pancakes 水準依然, 輕盈鬆軟仲有ricotta既香味, 外層唔會好乾, 牛油加左焦糖更加香口, 但亦唔會太甜, 成個配搭好襯。好似係呢度先會加ricotta落pancake同埋用焦糖牛油, 係其他地方真係食唔到呢隻味。呢度既pancakes真係好好食, 為左佢, 我一定會再番黎食
鰻魚玉子Pizza
冬蔭公Risotto
The Pantry's Pancakes
我最喜愛嘅souffle pancakes 水準依然, 輕盈鬆軟仲有ricotta既香味, 外層唔會好乾, 牛油加左焦糖更加香口, 但亦唔會太甜, 成個配搭好襯。好似係呢度先會加ricotta落pancake同埋用焦糖牛油, 係其他地方真係食唔到呢隻味。呢度既pancakes真係好好食, 為左佢, 我一定會再番黎食!
侍應嘅服務亦好好, 我地坐左差唔多三個鍾左右, 佢地就全程幫我地不停加水, 亦都好有禮貌。不過價錢其實偏貴, 間中食下都ok嘅。