2022-01-09 164 浏览
平时我唔系特别话钟意饮手摇饮品,因为硬系觉得啲相要饮品用埋啲化学野,唔系太健康有一位朋友知道我对手摇饮品有啲「偏见」,就系都要话带我去位于鲗鱼涌嘅呢一间手摇饮品店,话一定会令我改观㖞!?呢间手摇饮品店主打用坚果作为材料,门面唔系好大间,但系装修都好有心思!咁同一般嘅手摇饮品店相比,呢间舖头似乎系贵少少嘅,但当日去嘅时候都有好多OL喺度排队,睇嚟都好受欢迎咁!仲见到好多眼位置有个openrice奖牌添系朋友嘅介绍之下,我就试咗佢哋嘅招牌饮品:朱古力伯爵奶盖茶,而我朋友就order左士多啤梨坚果奶盖茶俾大家睇吓两杯饮品嘅靓仔样啦:咁啱舖头有个角落可以打卡,梗系把握机会啦!由于我好怕太甜嘅饮品,所以店员都特别建议我会饮品用咩甜度会比较好,好细心呀!我个杯饮品个奶盖面,系冇见过嘅,但系就blend左入去个奶盖入边,非常香但就冇机会好似朋友呢杯咁用铲食咁好玩咯味道方面,我觉得饮第一啖落去绝对系有一种令人眼前一辆嘅感觉,因为坚果嘅香味同茶底好夹,亦都调出左伯爵茶𠮶种令人Refreshing嘅感觉而最紧要嘅一样嘢,系佢嘅奶盖唔会俾我觉得好Heavy,所以目前来讲呢一间手摇饮品店可以话系令我对呢一类饮

仲见到好多眼位置有个openrice奖牌添

俾大家睇吓两杯饮品嘅靓仔样啦:

咁啱舖头有个角落可以打卡,梗系把握机会啦!

但就冇机会好似朋友呢杯咁用铲食咁好玩咯

而最紧要嘅一样嘢,系佢嘅奶盖唔会俾我觉得好Heavy,所以目前来讲呢一间手摇饮品店可以话系令我对呢一类饮品有所改观!

• 伯爵朱古力坚果奶盖茶
  • 粉红莓好坚果奶盖茶