2023-11-07
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈旺角宮廷風精緻麻辣川菜✨已經有一段長時間無食過麻辣野 心癮起星期日去左旺角麻辣風雲用餐 今次我都係第一次食~位於瓊華中心十分方便 餐廳座位寛敞舒適 訂位預留左古色古香既風雲亭 就在門口位置好容易成為焦點😹┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜荔枝蝦球 $68餐廳推出的新品 賣相同荔枝相似既蝦球 以荔枝樹的姿態呈現 底下還放了乾冰形造出仙境的感覺 令人眼前一亮啊🤩蝦球還配了酸甜醬享用 味道比想像中出色 外層酥脆薄身內裡的蝦肉彈牙又有鮮味 沾上靈魂醬汁好醒胃是意想不到的驚喜 當日MVP🌟絕對要試試看!𐂐 ⠜水煮牛肩肉 $248吃川菜當然少不了水煮牛 放入大量辣椒🌶️的視覺沖擊 有牛肉片 蓮藕片 豆卜 豆芽 薯粉等 辣度點了小麻辣 調味足夠愈吃愈麻刺激食慾👍🏻另外豆卜吸滿辣油 麻香味強勁刺激味蕾 𐂐 ⠜水晶鍋巴雞粒卷 $78也是新品之一~鹹香帶辛辣的炒雞粒配上脆口鍋巴同樣惹味 更是雙重口感的享受 𐂐 ⠜黑松露煙燻溏心蛋 $68小吃款式花多眼亂 選了比較健康的煙燻糖心蛋表面還抹上黑松露醬 簡簡單單的小吃𐂐 ⠜冰涼椰汁冰 $38椰汁🥥味很濃厚甜度恰到好處順便可以解辣呢𐂐
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
旺角宮廷風精緻麻辣川菜✨
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜荔枝蝦球 $68
椰汁🥥味很濃厚甜度恰到好處順便可以解辣呢
造型100分的菊花蜜!菊花清新怡人帶點甜蜜味道 重點係好有古代喝酒的感覺😹