2009-09-20 35 浏览
小時候成日會去 Spring Deer 度食野. 最中意佢既雞包翅. 個翅當然好味, 但其實最中意既係佢既包! 個雞包翅真係跟包架! 個包係好大個, 烤出來的. 好實心. 小時候就係最中意個包 =9. 不過今次再去鹿鳴春真係今非昔比. d老火計態度差都算喇, d 食物都無以前好. 個翅仲算okay, 但個包同以前唔同左好多! 一, 好像細左好多 (定係我大左?). 二, 咬落去一d都唔覺得好味, very dry too. 我係一個好中意食包既人, 乜包都中意食, 但依個真係好唔想再食. 個賽螃蟹都食得下, 但無左蛋黃好像 missing something 咁. 同埋醋落得唔夠, 唔香. 甜品有我喜愛既高力豆沙 … 但, 咁hard 既? 一d都唔鬆. 入面既豆沙都唔係好掂. 唉, 真係開始對d老字號無咩信心了.未食過既朋友又或想食唔算太expensive既雞包翅 ($68x 食六個人左右) 都可以去試試既.

2009-09-17