2023-06-05
事緣有朋友過嚟搵我食lunch ,就帶咗佢去食呢間日本餐廳,我哋叫咗個set lunch,以下就喺我哋個餐有嘅食物:❤️悅商務午餐 ❤️1️⃣鮑魚鮑魚超級厚肉,大隻,超級鮮甜,師傳再加上大大粒嘅魚子,卜卜脆,鮑魚同魚子一齊食口感好豐富2️⃣刺身兩點有赤身同深海池魚。 赤身顏色粉紅,脂肪比例較高,魚油脂恰到好處,鮮甜美味。而池魚肉厚,肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩,刺身能帶出池魚令人齒頰留香的油分3️⃣燒物盛四品分別有牛小排、白鱔、千兩茄子、免治雞肉棒。牛小排牛味濃郁,大小厚度適中。白鱔魚味香濃,十分爽口,而且毫無腥味,處理得唔錯。千兩茄子新鮮淋甜,好juicy 。免治雞肉肉質嫩滑,一啲都唔嚡口4️⃣黑魚子蒸蛋呢個蒸蛋口感滑嫩綿密,加上黑魚子口感非常好特別,好似奶酪,味道原汁原味,十分鮮甜,配上蒸蛋一流5️⃣漬物漬物煮得好入味,味道唔錯6️⃣壽司四貫分別有赤身、金目鯛、深海池魚、赤背,全部都好新鮮,大大舊,正7️⃣吸物即喺湯,麵豉湯豆香濃濃,味道帶鹹,加上昆布,口感厚實有嚼勁,成個湯即刻豐富曬8️⃣甜品南瓜焦糖布甸上面嘅焦糖,又脆又香甜,布甸蛋味香濃,good總括而言,呢間日式餐廳嘅水準唔錯,食身質素高,味道好,
❤️悅商務午餐 ❤️
1️⃣鮑魚
2️⃣刺身兩點
3️⃣燒物盛四品
4️⃣黑魚子蒸蛋
5️⃣漬物
漬物煮得好入味,味道唔錯
6️⃣壽司四貫
7️⃣吸物
8️⃣甜品
南瓜焦糖布甸上面嘅焦糖,又脆又香甜,布甸蛋味香濃,good
總括而言,呢間日式餐廳嘅水準唔錯,食身質素高,味道好,而擺盤亦好靚,餐廳裝修設計好似令你置身於日本當中,性價比高