2005-08-08 10 浏览
3-8-2005 0845最近極不愉快的經歷,已經在腦海中被洗得一乾二淨,渣都永遠唔會再渣出來。為慶祝完成,小弟今朝返工前係巴士站樓上既Pret A Manger 買了份早餐獎勵自己,最後選擇左香芒雞肉sandwich,裡面材料包括雞胸肉、特色印度甜酸汁、芒果甜酸醬、烘杏仁、蕃茄、生菜及麥包。係細份左的,但係口感也不錯,有少少甜酸,但要好明顯分出就有的難度,雞胸肉唔係想象之中咁鞋,整體上都食得過,加埋一杯Iced Cappuccino (with chocolate powder),又係1day既開始。後話:最近發覺開始有點不喜歡在工作、朋友/自己身處海外以外使用Instant Message,及甚至在本地既部份SMS都有時唔知點,你可以話係方便或者係人類的一大偉大發明,但當被濫用後,人與人之間的距離,包括最親密既人,越來越遠。人類越來越文明,呢的反而越來越退步,這就是要方便及舒服所付出的沈重代價。希望大家不要介意我在食評中有些發up瘋及offtopic分享。
3-8-2005 0845