2021-12-28 65 浏览
經過間餐廳門口俾個裝修吸引咗入去食,主題係白色嘅裝修,好似好乾淨同埋好似cyber,見到啲食物都覺得同健康有關係,感覺係一間健康食物嘅餐廳。我揀咗HK紅白藍鐵板三文治(材料:安格斯牛肉漢堡、蕃茄、羅馬生菜、炸洋蔥圈、流心芝士、羽衣甘藍沙律、H3燒烤醬同埋藍芝士醬)見到三文治嘅時候一定會被向外觀吸引住,感覺好豐富、好好食、好靚、頓時食慾大增!當我第一啖嘅時候,咬唔開?!我以為佢嘅麵包係烘過,咦,真係烘過,但係點解唔脆嘅?佢嘅麵包質地似唔係即時烘的,似烘完攤凍咗先用嘅感覺,所以個麵包好韌,而且個麵包仲要好濕,可能係食材裏面嘅水份,例如佢食材裏面有沙律、蕃茄、羅馬生菜等等,可能佢哋無瀝乾水份,所以搞到個麵包濕咗,就更加難食,非常扣分。我當初係俾個藍芝士醬吸引咗,但係我食唔出有藍芝士味?唔知會唔會係俾個燒烤醬蓋過咗?所以今次嘅體驗比較差,不過我會再俾多次機會佢,睇吓佢下次係咪都係咁!