2017-04-20 1289 浏览
同朋友食晚飯,好想係香港搵到最好食嘅丼飯,食返日本嘅味道。我今次嚟到好可惜嘅係佢冇海膽again,可能因為太晏入去今次試唔到又好可惜。我哋叫咗幾個單點物開一開胃, 因為實在太肚餓,呢幾個都唔錯,有蟹膏,菠菜,蟹鉗等等唔同價錢都唔會話好貴。我哋仲叫咗好幾個蟹膏,真係好鮮甜非常唔錯。朋友叫咗中掃羅三文治同埋帶子,三款都好鮮味,中掃有少少根 未及中本那麼好食,不過係香港就食住先拉,期望搵到更好我自己就叫咗大拖羅、甜蝦,火炙三文魚,三文魚釨。佢係一份套餐咁樣上會有埋湯同埋漬物。我哋轉左蜆湯,非常鮮甜同埋好飲,大家來食套餐一定要轉⋯三文魚子都夠,分量充足。甜蝦都尚算大隻,佢嘅火炙燒好好味,油脂被迫爆出來,好香好濃不過大拖羅就差咁啲,同中拖一樣有啲咁而且好似同中拖冇乜分別,但價錢就貴少少,唯一如果要比較嘅就係佢多啲油,但係三文魚嘅魚香唔足夠,所以食落去麻麻。