今日🤴🏻攜眷(我)出席公司同事嘅飯局,加埋我有8位呀🥳🥳!🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍🏻🧍🏻🧍🏻🧍🏻🧍🏻!😎😎我哋冇叫飯,只係叫左十幾款小菜😋😋,差唔多全部都係脆口嘢🍲、大排檔款式🧆,每款都好好食😚😚,但會比較熱氣囉😅😅,當中最好食包括:😙😙~~~牙籤雞🐥~~~可以一口一雞🐥超方便,份量大碟,飲酒🍻一流選擇😝😝~~~鴨🦆旦🥚煎蠔烙~~~第一次食用鴨 🦆旦🥚制作嘅蠔餅,咸香味十足,本來以為會有沙沙嘅質感,可惜無😜😜,蠔仔新鮮正常夠香脆🤤🤤~~~鐵板黑椒豬仔🐖髀~~~哇🤪🤪係小型版路飛肉🍖丫,黑椒汁勁嘢味,做型夠特色又係飲酒🍻之選,用手🖐🏻食都唔怕污糟!🤩🤩~~~紅燒籠中乳鴿🐦~~~好特別會用籠襯托乳鴿🐦,另有蝦🦐片陪襯!味道OK~~~亂棍打死豬八戒🐷~~~其實係豆角炒豬🐷頸肉,好夠鑊氣😛😛真係好難得一大班人一齊食飯,希望下次再有機會啦😁😁
~~~牙籤雞🐥~~~
可以一口一雞🐥超方便,份量大碟,飲酒🍻一流選擇😝😝

~~~鴨🦆旦🥚煎蠔烙~~~

~~~鐵板黑椒豬仔🐖髀~~~

~~~紅燒籠中乳鴿🐦~~~
好特別會用籠襯托乳鴿🐦,另有蝦🦐片陪襯!味道OK

~~~亂棍打死豬八戒🐷~~~
其實係豆角炒豬🐷頸肉,好夠鑊氣😛😛

真係好難得一大班人一齊食飯,希望下次再有機會啦😁😁
2022-05-30