之前睇Facebook知道有三間茶木分店都會拎小丸子來做主題,我呢個超級fans梗係會來朝聖啦!今次捉咗個friend嚟銅鑼灣世貿嘅呢間分店,一入門口已經見到勁多小丸子嘅佈置同打卡位,正!梗係瘋狂影吓相先啦!原來唔單止裝修同擺設,睇一睇佢個餐牌,發現有好多限定嘅小丸子菜式,例如有小丸子牛肉麵,小丸子蕃茄肉燥鰻魚飯,全部都有小丸子嘅造型係菜式上面。其中有兩款菜式更加係世貿分店嘅限定,分別就係小丸子熱香餅同小玉南瓜海鮮魔法。全部都好吸引!小丸子蕃茄肉燥鰻魚飯 - 個肉燥汁分量十足,又夠濃味,鍾意多汁嘅朋友一定啱晒!配埋熱辣辣嘅照燒鰻魚,好好味呀!小玉南瓜海鮮魔法 - 呢個係限定菜式之一,估唔到係呢度都可以食到龍蝦!龍蝦尾已經拆肉,混咗喺南瓜盅入面,配搭埋其他海鮮,鮮味十足 !飲品方面我哋揀咗「花輪同學玫瑰咖啡拿鐵」同埋 「爺爺抹茶歐蕾」!個杯造型好吸引,同埋其實係外賣杯嚟,所以可以拎走㗎!最後甜品我哋重點埋小丸子熱香餅,初頭見佢上碟嗰陣有啲擔心,因為見佢個cream點解係淺藍色嘅~?但原來佢嗰cream係好重奶油味,同熱香餅好夾,最後我哋食到一滴也不留~!以主題餐廳黎講,呢次茶木可以話係1

以主題餐廳黎講,呢次茶木可以話係100分滿分!