2023-11-16
啤啤Bear韓國包車📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓今期流行韓國Y2K style,難得今日放假就專登同朋友一齊黎到呢間「啤啤Bear韓國包車」黎打下卡食下嘢😆😆 餐廳入面有好多韓國街機,好似成間機舖咁樣,又勁多打卡位呀📸📸🤩加埋播放緊嘅韓文歌,就好似身處係韓國一樣🫶餐廳係用QR CODE自助落單,一坐低店員就會比個CODE客人慢慢選擇😍今次我同朋友就特登喺「啤啤Bear必食榜」度挑選🤩蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218🥘一份就可以for 2-3人一齊食,份量都ok,海鮮配料好豐富,有蝦、蜆、青口等,味道既有蕃茄嘅酸酸甜甜,亦有青陽辣椒嘅辣味,唔算太辣😀,麵質煙煙韌韌,有口感👍👍不過價錢稍貴🤑推薦指數:7/10大發! 芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178🧀🐖有好多芝士呀🧀,上枱時會放係鐵板上整熱,份量好足,五花肉又唔會好肥,加埋泡菜可以解膩,熱辣辣食嘅時候重有芝士拉絲添🧀好邪惡呀😍😍芝士控必食👍推薦指數:8/10Butter x garlic 無骨炸雞配脆脆薯格 $178🧈🧄🐔大約有10件炸雞,炸雞外脆內嫩,好Juicy,又有淡淡蒜香牛油味🧄🧈,側邊仲有大大塊薯格,增加飽腹感😆推薦指數:8/10'
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
今次我同朋友就特登喺「啤啤Bear必食榜」度挑選🤩
蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218🥘
推薦指數:7/10
大發! 芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178🧀🐖
推薦指數:8/10
推薦指數:8/10
'Drink Me' $58🍹
係一杯西柚特飲,飲落酸酸甜甜既開胃又解膩👍
推薦指數:9/10
整體嚟講,餐廳成個氣氛都好young,好有Y2K Style ,臨走嘅時候見到出面有塊鏡可以比大家同朋友仔一齊自拍📸食物質素都不錯,適合一班朋友黎食😆