2018-01-22 99 浏览
今晚終於同老公媽媽約左一齊食飯,揀左間餐廳係奧海城,位置好方便容易拍車!餐廳環境乾淨,裝飾簡單又大方,地方寛敞,員工服務都唔錯,食物款式好多,每次黎都可以試到時令菜色,今次就係我最愛既蟹之惑本身想叫新加坡最出名既胡椒蟹,不過媽媽唔食得辣,最後選擇咗黃金焗螃蟹,超級大隻而且好厚肉,有大約1.2斤,咸蛋黃鋪滿成隻蟹,味道濃郁,香氣撲鼻用手食食到手指都要啜埋三杯鴕鳥肉煲 $118鴕鳥肉好入味又夠軟嫩,加上薑片、九層塔等,上枱已經嗅到香味,人小小食唔到太多可以叫個細size,多數菜式都有3個size選擇,可以減少浪費! 錂魚抄油麥菜 $75錂魚份量比較小,不過油麥菜幾嫩,唔算好油,加上豆豉、紅椒,好簡單既一個菜,味道唔錯。咖啡脆雞 $98南洋獨特嘅創新料理,用咗咖啡豆&雞製作的一道菜,炸雞外面有好香既咖啡味,帶小小甜甜苦苦既味道,鍾意咖啡既朋友一定要試,咖啡香味滲入雞塊裏面,雞肉仲可以保持嫩滑柔軟,係一味好考功夫嘅菜式 今晚依餐大家都好滿意,期待下一次你再試吓其他唔同嘅食物!

用手食食到手指都要啜埋

三杯鴕鳥肉煲 $118

錂魚抄油麥菜 $75

咖啡脆雞 $98

今晚依餐大家都好滿意,期待下一次你再試吓其他唔同嘅食物!