2018-12-21 27 浏览
朋友同我講旺角有間以魚麵做主題既餐廳,佢食過幾好食,價錢又唔貴。初時我還以為係魚皮、魚片、魚皮呢啲😆點知連麵都係用魚肉做! 有新鮮感好吸引,我暫時未係第二間餐廳食過 ,所以就黎try try 😙 餐廳裝修都有好心思,感覺好cafe ,而且座位坐得舒服,很適合今晚同好耐冇見既小學朋友收工黎傾計食飯🥰-職員安排座位後,會奉上兩杯餐廳主打既花膠豚骨魚湯你試試🤩 好鮮甜又夠哂滋補。-食物方面,我地叫左兩款小食及兩份主食👍🏻漁人樂脆$36 係黑松露醬配粗薯條 新鮮滾熱辣炸起!金黃色卜卜脆,而且份量多,點上濃郁黑松露醬口味不俗!-👍🏻避風塘雞翼配沙律$32 避風塘製法夠哂惹味微辣!面上的炸蒜粒好香口。四隻雞翼size 挺肥美,雞翼外脆內嫩;底層配沙律菜 中和下啲熱氣🤣-朋友好鍾意食香口野,所以其中一份主菜都係炸物為主share食,但的確挺吸引,而且沒有太多的油膩感👍🏻咖哩吉列豬扒拌粗魚麵$78 選擇左拌麵同粗麵底;賣相成個日式便當咁好豐盛;涼拌有鮮甜蕃茄仔、爽口木耳及海苔薯仔大滿足🤩主角個粗麵既質感係從來未試過咁彈牙、好有口感。十分鮮甜! 雖然是魚肉麵,但不會有腥味,下次帶怕魚的家姐黎試下先!另外

食物方面,我地叫左兩款小食及兩份主食
👍🏻漁人樂脆$36

係黑松露醬配粗薯條
👍🏻避風塘雞翼配沙律$32

👍🏻咖哩吉列豬扒拌粗魚麵$78

另外,吉列豬扒一個字:脆 !粉漿不厚,豬扒亦有份量,肉質不鞋口。
👍🏻魚之戀麻辣湯手工粗魚麵$65

我比較好辣所以揀左麻辣湯底加埋獨門辣椒醬! 屬於香口惹味的辣,不是非常辣到漂汗的! 唔錯唔錯 😋
魚之戀入面有魚皮餃丶魚片頭、魚蛋、墨魚春卷、魚肉春卷同魚腐 🤩
簡直係樣樣都有勁滿足!墨魚春卷仲係脆 所以一黎到就即食!正啊!另外魚蛋同麵亦很Q彈
藍苺薄荷乳酸沙冰$38

藍莓味好重加埋乳酸味,酸酸甜甜開胃又消膩!