年初二去食飯諗住多人,所以早啲去等位。攞左籌之後,企埋一邊等,可能睇menu睇得太興奮,聽唔到叫number。過左一陣望下,居然過左1個號碼。走埋去問下門口既服務員,絕對有禮貌地問,佢反應如下:服務員:我叫左好多次架啦喎(不耐煩樣)我:我地企好近(指位置),但聽唔到⋯(委屈樣)服務員:我叫左架啦,叫左好多次,冇人應喎(更不耐煩樣)我:但我地真係完全聽唔到,可能啲聲去唔到個邊⋯服務員:我叫左架⋯⋯(無限loop)最後佢叫我地唯有等下一張枱。老實講,我唔係要佢道歉,只不過服務業係咪應該提供解決辦法,而唔係堅持自己做左野,又間接否定客人聽唔到依個事實呢?講返食物:刺身沙律-完全接受唔到!佢係一pat魚生撻落碟生菜片上面,好核突!芝士蛋卷- 依個好食,芝士有爆漿感覺,啲蛋又甜甜地,但唔夠熱滑蛋豬扒丼- 唔夠熱!啲飯同蛋暖和既狀態令我好尷尬-_-家人點既有:三文魚親子丼-三文魚唔夠熱,但魚生飯都可以牛肉石頭鍋丼-唯一一個夠熱,因為係石頭鍋,鍾意食蔥同洋蔥應該好滿足XD 唐揚溫泉蛋- 聽聞都ok服務態度如此加上食物質素不高,我唔會再去,至少唔去依間分店。

服務員:我叫左好多次架啦喎(不耐煩樣)
我:我地企好近(指位置),但聽唔到⋯(委屈樣)
服務員:我叫左架啦,叫左好多次,冇人應喎(更不耐煩樣)
我:但我地真係完全聽唔到,可能啲聲去唔到個邊⋯
服務員:我叫左架⋯⋯
(無限loop)

最後佢叫我地唯有等下一張枱。

講返食物:
刺身沙律

芝士蛋卷

滑蛋豬扒定食

滑蛋豬扒丼- 唔夠熱!啲飯同蛋暖和既狀態令我好尷尬-_-

家人點既有:
三文魚親子丼定食

三文魚親子丼-三文魚唔夠熱,但魚生飯都可以
牛肉石頭鍋定食

塘揚溫泉蛋定食