2020-01-16
美滋鍋開咗好一陣子 一直以來都好想食 今日終於約到好姊妹 一台四人齊齊開餐餐廳係以粉紅色做主打顏色 充滿夢幻及浪漫氣氛 到處都是影相打卡位 呢隻巨型熊啤啤有成個人咁大隻 一定要同佢合照 打個靚卡醬料方面可以用誇張來形容 未食過一間火鍋店嘅醬料係咁多種選擇 另外亦提供各種時令生果是任食的職員安排我哋入坐之後 詳細為我哋講解餐廳皇牌湯底及如何操作電子點單服務 最令我驚喜的是職員講解完畢後 還會向我們鞠躬 然後離開 今時今日嘅服務態度實在難得滋補養生香辣鍋 膠原蛋白養顏美容鍋 餐廳的王牌湯底 一於兩個都點曬麻辣湯底夠惹味 入面有原條人參 夠曬滋補膠原蛋白美容鍋建 議先飲用湯底 然後才打邊爐 入面有大量菌類及豆腐 但係味道卻非常濃郁 初時以為會好清淡建議膠原美容鍋這邊可以烹調蔬菜 可以避免蔬菜吸收湯底嘅油份 這樣可以食得更健康黑栢葉 喜歡它的爽口 灼一灼就食得 沒有漂過的黑栢葉沒有鹼水味道 原汁原味最好吃鮮鵝腸 清洗得乾淨沒有騷味 而且夠肥 咀嚼下非常香口 油脂豐富牛舌爽口 由於非常薄 所以灼一灼就食得牛肩脊非常新鮮 肉質淋滑 而且有肉味九肚魚好少地方有得食 竟然喺呢度可以食到 實在太開心啦
麻辣湯底夠惹味 入面有原條人參 夠曬滋補
牛舌爽口 由於非常薄 所以灼一灼就食得
牛肩脊非常新鮮 肉質淋滑 而且有肉味
九肚魚好少地方有得食 竟然喺呢度可以食到 實在太開心啦 魚肉非常嫩 中間只有一條大骨 不懂吃魚又怕骨的客人可以一試
白鱔片片夠肥 肉質爽而彈
鮮鴨血最適合配上麻辣鍋 煙煙靭靭嘅口感 充滿彈性而且入味
全部食物都可以叫半份 乜都可以試下 整體食物質素上乘 是新鮮的 價錢不會太貴 每人消費大約三百蚊 已經食到好飽 值得推介