2010-11-19
昨晚同朋友聚餐, 歡天喜地嚟, 一肚氣走 事原一坐底, 叫姐姐比幾杯水飲, 佢態度已經好惡完全無笑容地講"咁即係要幾多杯呀!" (聲線高8度) 初時諗住佢可能咁橋大聲咗者....算了!!! 之後寫好紙仔點食物時, 朋友叫"亞姐唔該" ...(咁橋又係佢) 佢d態度就嚟料喇.."唔好再叫我做亞姐,叫到老晒" (聲線高10度加惡樣) 吓.....我心諗 "唔通叫你做靚女咩, 叫得落先得架!!" 忍忍忍....忍咗佢 之後發覺完來全間店舖既伙計都係咁樣....超黑面....莫非我入咗嚟 "太刻薄" 講返食物方面 - 刺身 : 一般, 好薄身, 有d仲好"腥" (唔知係未唔太新鮮); 問佢地攞wasabi, 仲可憐過乞衣 炸物 : 好重油一團粉, 肥淋淋, 超溜! 熟食 : 牛- 好重梳打粉, 超淋呀!唔駛咬! 仲無牛味添; 蜆 - 又細又無肉又無味 ; 串燒一般 ;烏冬唔好食又無料; 全晚唯一好少少可算是壽司 不過軟殼蟹都係得團粉呢!! 得兩個鐘, 漏單情況不斷發生, 樣樣野等咗好耐, 搞到食得又趕又勞氣, 地方 - 枱與枱之間又窄, 地下又濕又滑, 枱面又肥淋淋,
地方 - 枱與枱之間又窄, 地下又濕又滑, 枱面又肥淋淋, 成晚小朋友隻腳好痕, 出晒一粒粒
比錢時, 見到為何多咗成舊水呢, 原本伙計講基本上兩歲小朋友都要收錢喎! 態度仲好惡呀!
食野啫, 駛唔駛咁呀!! 永無下次!!!