2023-03-15
同事講有一間火鍋又平又好食〰️今日同男朋友一齊來到第一次品嘗〰️入面環境鮮艷〰️裝修怖置都好有特式〰️枱面及其他位置都好乾淨衞生〰️我地擇B Set 〰️專食海鮮放題既〰️每位$258,夜晚9點後坐低〰️我地係walk in 〰️當時人數都幾多〰️我地唯有行等下潮州沙茶鍋🎶等得咁辛苦終於有得食啦〰️有好幾款擇〰️比較鐘情於沙茶鍋〰️個煲都好大〰️等佢滾起再放料手搖海鮮袋 🎶三種味🎶佢有蒜蓉味〰️醬油漬或麻辣味〰️而我就擇醬酒漬〰️鹹鹹地都唔錯〰️入面有好多不同海鮮〰️龍蝦都好大隻〰️主要為殼類及有些菇〰️食落都唔錯阿 安格斯牛頸🎶咬落又幾有牛味〰️牛頸唔會太硬〰️容易入口〰️已經出左好多轉安格斯牛板腱🎶大大塊雖然薄薄地〰️勝在夠好食〰️點吓鼓油辣椒〰️牛味十足安格斯肥牛🎶安格斯肥牛向來都較受歡迎〰️今次都唔例外〰️色澤紅潤〰️味道濃郁〰️都係食左幾轉靜係食海鮮邊度夠〰️自助區裡面有好多種菜選擇〰️呢度既蝦都好新鮮〰️而我就拎左勁多〰️有響鈴、蜆,魚肉之類等等。呢間質素唔差〰️可以再返頭食多次
安格斯牛板腱🎶
大大塊雖然薄薄地〰️勝在夠好食〰️點吓鼓油辣椒〰️牛味十足