2019-07-07 118 浏览
其實想試好耐但每次經過都要排好耐, 今日對面嘅珍珠奶茶店新開張免費送出一百杯,所以本身排呢邊泰式奶茶嘅人都過咗對面,最後得小貓幾隻益咗我 我叫咗正宗泰國奶茶加咗班蘭珍珠, 同其他奶茶唔同呢度唔可以少冰但係可以減少甜。 其實我好怕飲啲好凍好凍嘅嘢 ,但又忍唔住因為幾粒冰而 錯失咗人少嘅機會。之前睇網上介紹泰國嘅奶茶好甜所以啲冰溶咗就啱啱好過哋香港人口味啦。 等咗大概十分鐘 就拎到我杯嘢飲。港奶茶嘅話我覺得同喺泰國飲嘅差好遠,唔夠濃唔夠滑。 大家可能問係咪因為太多冰 所以唔夠濃, 我係一拎到冰未溶嘅時候就即刻飲咗一啖試下原味。 個人覺得茶底有待改進。而斑斕珍珠奶 又真係幾吸引喎班蘭味 啱啱好但係 啲珍珠又唔會口感好似食緊膠咁 個人覺得軟硬適中。 不過我食唔曬 食食下有啲飽 杯嘢飲其實都算大嘅,不過我又覺得唔值得排咁耐隊去買呢一杯嘢飲。 我問泰國個朋友點解 喺泰國嗰陣時唔係好見啲人排呢間嘢 ?泰國朋友話 其實好多泰國普通餐廳都用呢個茶底 所以冇人會去專門店去買😂

而斑斕珍珠奶 又真係幾吸引喎班蘭味

外卖自取