3K
2014-09-26 3620 浏览
友人專程入黎元朗同本人慶生,揀左校長燒肉,貪其任食唔使諗。一早book定枱,如果唔係walk in分分鐘無得食架,好旺場。分到門口的圓枱,自成一角都幾好,但枱好細,真係幾迫下,油煙味亦超强,個抽油煙機似乎無乜用。出去攞野食先,肉類幾多,雞豬牛各樣,仲有多春魚,魷魚,蠔仔等,蔬菜有菇,翠玉瓜,青椒等,ok啦。旁邊仲有壽司刺身,各樣熱盤,蛋糕雪糕甜品。店內有要求生熟食物用唔同碟裝,但無乜人理…分開左幾個碟仔裝,攞左呢啲,望落幾吹引。蒜容包同炸餃子過左氣,擺係個爐都返熱都麻麻。燒燒燒,好香,一兜兜個啲蠔仔同粟米好好味。肉類一般,牛柳粒同肥牛片好甘香,牛仔骨都好正,其他豬肉類同雞肉類就一般。多春魚都好食,但友人唔like魚。壽司刺身,麻麻地唔新鮮,加錢嘅生蠔最失望,有陣雪味。食完咁多肉,食返啲甜品先,蛋糕已比人攞到爛哂無興,攞左雪糕,無味嘅…唔知咩牌子呢。店員幾玩得,我地要切生日蛋糕,佢又幫我地影相,唱歌,點爉燭,炒起啲氣氛,正呀!

旁邊仲有壽司刺身,各樣熱盤,蛋糕雪糕甜品
壽司刺身,麻麻地唔新鮮,加錢嘅生蠔最失望,有陣雪味。

2014-08-10
庆祝纪念