2013-06-13 552 浏览
今日來到試下這家口啤同食評唔錯既餐廳,果然好美及抵食, 每人平均$400到! 樣樣都好好食。 【油盐水粉絲煮蜆 】蜆有稍為熟了些少,但係現在講求食物衛生既時代,都係熟小小為佳。加上湯汁好鮮甜, 配上粉絲真係天作之合! 【蕃茄薯仔魚湯】 (要預訂) 完全沒有腥味,証明魚夠新鮮。蕃茄及薯仔份量剛好,不會蓋過魚湯既鮮味,而做到配襯吊出鮮味既效果。 【椒盐奇脆豆腐】 外型好CUTE。外皮超薄而十分脆口。內層豆腐香滑可口。超愛豆腐既我,簡直愛不擇手。 【椒盐鮮鮑魚】 從來未食過咁柔軟既鮑魚,一D都唔 ”UN”. 好似食緊手打魚蛋咁軟滑。 抵讚! 【風沙雞】 (要預訂) 外皮香脆,雞肉嫩滑,夠雞味!証明係新鮮雞! 想食美味雞一要早些預訂喔! 【椒盐賴尿蝦】 好大隻,蝦肉鮮甜夠彈牙。 外層炸得十分乾身,但又封到內蝦肉既肉汁。火喉控制非常之好。 【客家燜腩仔】 肥肉入口即溶, 味道及火喉到位。真係無得彈! 雖然西貢係幾遠下,但係為了食好野,都係值得既。 下次叫多D人,可以試埋其他不同種類既美食。

【油盐水粉絲煮蜆 】
【蕃茄薯仔魚湯】 (要預訂)
【椒盐奇脆豆腐】
【椒盐鮮鮑魚】
【風沙雞】 (要預訂)
【椒盐賴尿蝦】
【客家燜腩仔】
肥肉入口即溶, 味道及火喉到位。真係無得彈!

2013-06-12