2021-05-04
人哋話"伏"原來係真嘅!加埋一,要成8舊水,究竟俾d咩我食?!簡直感覺受騙:無蠔食!(得青口仔,無味嘅烚蝦,蟹腳),熱盤不知所謂,飯得白飯(炒都唔炒下),竟然有炒麵(平時粥舖嗰種~暈),西蘭花白烚(獻都唔打個),白椰菜花又係白烚(無搭其他料炒焗),意粉只得長通粉撈蕃茄仔和少量茄汁(好似學生哥自家撈嘅質素),沙律檔又係無啖好食,得一款已調配沙律(係好簡單嘅萍果撈蜜瓜加沙律醬),無薯仔,無蛋,無青瓜。其他嘢如生菜蕃茄仔粟米粒就自己撈,好聽叫"DIY"吧~ 呢檔只有煙三文魚較好食。只包一杯普通嘢飲(奶茶咖啡檸茶檸水),若想任飲只得一樣:白桃梳打(仲要超孤寒,jar嘢旁邊只放幾隻迷你試味杯仔俾你酙,死未~)一定要講:叉燒超柴(咬一啖已想吐),條蒸魚一岀就被前面個pk爬曬d肉,得返棚骨,之後就無再refill過!印度咖喱檔,純充撐場面,10個有10個望下就走,根本無人會夾,一望就知唔好食。車仔麵檔又係擺設一樣,無人食。甜品唔講都得,好老土嘅嘅蛋糕呀布甸呀咁。(得個榴蓮蛋糕有濃榴蓮味較特別)刺身檔每次每款只"配給"兩三小件俾人,好在三文魚和帶子刺身都ok好味。手掌般大嘅龍蝦都算ok,但唔係好好味(
無蠔食!(得青口仔,無味嘅烚蝦,蟹腳),
熱盤不知所謂,
飯得白飯(炒都唔炒下),
竟然有炒麵(平時粥舖嗰種~暈),
西蘭花白烚(獻都唔打個),
白椰菜花又係白烚(無搭其他料炒焗),
只包一杯普通嘢飲(奶茶咖啡檸茶檸水),
一定要講:叉燒超柴(咬一啖已想吐),
車仔麵檔又係擺設一樣,無人食。
甜品唔講都得,好老土嘅嘅蛋糕呀布甸呀咁。
(得個榴蓮蛋糕有濃榴蓮味較特別)
刺身檔每次每款只"配給"兩三小件俾人,
好在三文魚和帶子刺身都ok好味。
手掌般大嘅龍蝦都算ok,但唔係好好味(無落芝士,好似清蒸咁)。
總之無下次,咁嘅buffet頂儘值$3XX (係for帶子刺身,龍蝦,煙三文魚,榴蓮蛋糕)。公眾假期都眼見大把空位剩,有幾好可想而知。。。
花8舊水,實在有好多更好嘅選擇~ 希望唔好再有人似我咁中曬伏!