2022-12-26 104 浏览
開左幾年openrice account,一向只係要黎訂位用,第一次食完d野難食到想即刻打番篇食評。我原本以為路德圍間泰特色已經係泰菜入面最難食,估唔到一山還有一山低,見到openrice咁多好評先試下呢間野,點知原來伏到咁。炸蝦餅,炸到過左龍,外層有d硬,裡面唔夠彈牙而且食落鬆鬆地,明顯冇乜落力撻過d蝦膠,而且真係好細粒。不過36蚊就算數啦。炸雞翼,得面果層有味,入面係雪味,不過叫炸得ok,同樣36蚊,算數。泰式海鮮粉絲沙津,叫得做沙律,我真係冇預過d粉絲係熱既。而且得陣辣味,冇乜酸同其他香料味,咁都叫泰菜?D海鮮又係低質到痴線,兩舊魷魚又韌又冇味,隻蝦好明顯係超市最平果D急凍白對蝦,呢碟野收人78蚊,粉絲已經唔值錢,用靚小小海鮮得唔得?全晚最嬲係黃咖喱炒蝦,一拎到出黎碗野只係微暖,一食落去隻蝦凍既,叫佢拎番入去整過。再整出黎,依舊失望。D咖哩得個甜字,完全冇咖哩應有的香味,斷估都係只係用咖哩粉沖開,冇乜落香料炒過。蝦就霉霉地既。全晚最正常係燒魷魚,緊係正常啦都唔洗你煮,你個廚師都唔識煮野既。圖係食到最後放唔落口既咖哩(難食到撈唔到飯)加粉絲。冇下次。荃灣最難食泰菜當之無愧。

不過36蚊就算數啦。

圖係食到最後放唔落口既咖哩(難食到撈唔到飯)加粉絲。

冇下次。荃灣最難食泰菜當之無愧。
2022-12-22