2019-10-21 125 浏览
今日同👦🏻嘗試行遠下,發掘下小店。行到福來村附近發現佢,唔知餐廳既食物又係咪好似初見咁美好?🔸初見香草吉列牛 $128被牆上既poster吸引左🤩佢係類似出面熱石燒牛咁樣,不過個牛扒就用香草炸衣包住輕輕炸過,再俾客人燒至自己想要既生熟程度。店家會提供一小舊牛脂俾我地係熱石上先燒溶,再燒牛扒,令到個牛扒更加香!牛既肉質軟腍唔韌,燒完加少少鹽調味已經好食。🔸味噌海鮮鍋 $88個海鮮鍋都好足料!$88有成好幾種新鮮海鮮,有三文魚又有蝦,都算幾抵。加上湯底本身都有唔少料包括菜、豆腐、魚板等等,份量十足,性價比都幾高。不過可能因為湯料都多,用依種火去煲就要多啲時間先滾,要俾多少少耐性喇🤣不過難得拍下拖出街食飯,慢慢傾計食下都幾好吖.最近覺得去唔同地方發掘啲唔識既小店都係幾好既拍拖節目,特登唔search評論,好似扭蛋咁可能扭到超正既,但又可能試到伏野🤣但就係依份未知,先更令人有驚喜🤣🤣

🔸初見香草吉列牛 $128

🔸味噌海鮮鍋 $88