2011-08-07
由於男性對征服慾望嘅慫恿下,今日我終於同友人黎左呢個名滿天下嘅深水佬明將總壇,打算同佢切磋切磋,交流交流。最響當當大名嘅梗係「極上」紅豆壽司啦,呢個要留番最尾先食,試一試水溫先。我地先叫左煙鴨胸﹑蝦﹑魷魚﹑鰻魚﹑三文魚等熱一熱身。其實在座都幾多人黎食,始終五十幾蚊任食係有佢一定嘅吸引力,當中梗係不乏有黎朝聖學野嘅人啦。壽司可以落單寫又或者拎迴轉帶上嘅,我地多數都係寫,感覺會新鮮啲嘛。煙鴨胸同鰻魚呢啲係穩陣嘅款,所以味道一般,唔難食,亦冇驚喜;蝦壽司每粒得一隻蝦,似食飯多過似食舊蝦,而且都唔新鮮;三文魚薄﹑魷魚「un」得似擦膠,仲有小小臭臭地...三文魚子好乾身,好咸,食完要即刻飲茶沖沖陣味...講番壽司嘅飯,都幾肯定唔係珍珠米,完全係飯黎,而且頗難夾,一夾即散,結果係成碟豉油都係碎飯。好啦!黎到最後終於要試紅豆壽司,講真呢個配碟真係創新同埋夠玩味!黎到唔試真係唔好話自己黎過!食落好其實唔難食,至少唔會吐番出黎,不過你會明白原來紅豆同埋壽司就好似你食薯條點豉油一樣,九唔搭8。咬好耐,好有咬口,好似食緊bb仔食嗰d mun mun咁,下次都係咪制,簡直係玩命。總括黎講,其實明將唔係啲人講得
我地先叫左煙鴨胸﹑蝦﹑魷魚﹑鰻魚﹑三文魚等熱一熱身。
蝦壽司每粒得一隻蝦,似食飯多過似食舊蝦,而且都唔新鮮;
三文魚薄﹑魷魚「un」得似擦膠,仲有小小臭臭地...
三文魚子好乾身,好咸,食完要即刻飲茶沖沖陣味...
好啦!
總括黎講,其實明將唔係啲人講得咁差,試問$51蚊仲要任食,你可以對啲食物有咩要求丫。如果只求溫飽,過下任食壽司癮其實都係唔錯嘅選擇,呢個亦係明將越開越多嘅原因。
不過在我本人,我下次會寧願等百佳夜晚啲減價壽司。