2021-03-26 147 浏览
今日同事想食拉面, 就谂起一间喺中环鸭巴甸街经常大排长龙的人气拉面店 " Maru De Sankaku". 呢间拉面店门口装修得好有日本Feel. 排队等入去时, 都可以打返张靓卡. 大约等左15分钟, 终于可以坐低. 餐牌选择唔多.  只有3款招牌拉面,分别系: 鲷鱼白汤拉面、鲷鱼清汤拉面、鲷鱼沾面.  我就点左个$138的鲷鱼白汤拉面. 话明主打系鲷鱼汤, 当然试下头啖汤啦.  饮左第一啖, 个反应就得一个, 就系好味道不得了. 汤味香甜, 鱼香扑鼻, 只饮碗汤都值回票价. 拉面细滑, 爽而烟韧. 叉烧又软又有肉味.  真系值得推介. 中环咁多拉面店, 呢间真系无得输, 唔怪得日日排长龙啦.
鲷鱼白汤拉面
2021-03-26
等候时间
20 分钟 (堂食)
鲷鱼白汤拉面