2020-03-07 4117 浏览
今日黎到将军澳行街,经过这间寿司店,装修好日式,我同朋友决定试下。等左一阵就有位。😌店员安排我地坐2人枱。楼底都够高,空气都几流通😆👍🏻店员放下餐牌后便奉上日式绿茶🍵,饮落暖笠笠。睇下餐牌,有唔少丼饭,刺身,寿司,烧物同天妇罗🍤。晚餐仲有定食,包左主食,沙津,汤仲有甜品😋我地叫左2个套餐,一个系三色鱼生🐟丼,另一个系活鳗鱼🐟朴叶饭定食。店员好快手送左沙津同汤比我地☺️沙律方面,疏菜好新鲜,配埋沙津酱好开胃,仲有带子刺身系入面😍汤系日式面鼓汤,饮落好香,有海带味😋三色鱼生饭,入面有油甘鱼,三文鱼同带子刺身,仲有一只温泉蛋系中间,鱼子都系满满的🤩我地先将刺身放在碟中,再将温泉蛋与饭拌匀,饭不是普通白饭,系用左香菇一起煮的醋饭☺️三文鱼食落好弹牙,油甘鱼唔腥都几肥美,带子超鲜甜😆👍🏻连埋饭一齐食又系另一个层次❤️活鳗鱼朴叶饭定食,饭系用木盒装住,可以keep 到个温度,鳗鱼食落有碳烧味,好香仲脆脆地,重点系唔多骨😆但饭先系精华所在,吸收左鳗鱼嘅香味,仲有烧汁嘅味道,劲好食😍甜品方面,系传统日式甜品-蕨饼,食落甜甜地,为今晚嘅晚餐画上完美句号🤗值得一提系店员好有礼貌❤️
😌店员安排我地坐2人枱。楼底都够高,空气都几流通😆👍🏻

店员放下餐牌后便奉上日式绿茶🍵,饮落暖笠笠。睇下餐牌,有唔少丼饭,刺身寿司,烧物同天妇罗🍤。晚餐仲有定食,包左主食,沙津,汤仲有甜品😋

值得一提系店员好有礼貌❤️
用餐时段