2011-01-25 25 浏览
由於之前陪同家母前往太子買衫,買完衫後就去了金魚街看一下寵物。行得有點累想找個地方坐下休息下,就選擇試下這間新開的茶餐廳。店子走類似澳洲牛奶公司和華星冰室的路線,不做早午晚餐主力供應常餐,不過此店亦備有米線和中式點心以供選擇。店內都幾擠迫,可以想像老闆是希望盡量放多些位,不過坐卡位還是挺舒適的。因為才飲完茶不久,所以只叫了一個常餐,要了火腿炒蛋烘多士,同埋蕃茄豬膶通粉。見餐牌上有少見的柚子蜜,就要左杯做餐飲。火腿炒蛋烘多士多士烘得少少燶,中間的牛油滲了入去麵包內,入口外脆內軟十分不錯。炒蛋好香,而火腿就一般。蕃茄豬膶通粉蕃茄湯底都唔錯,帶有一點蕃茄碎粒,不過我就想佢咸一點。薄身的豬膶好硬,煮得太過火了。通粉食落去有點粉粉地,個人就不太喜歡。柚子蜜杯底有不少柚子絲,不過可能下得不夠蜜糖,好似飲柚子沖水一樣。雖然伙計經常都匆匆忙忙,不過服務態度都不錯,如果食物可以再做好一點就更加好了。
溫馨提示

火腿炒蛋烘多士