喺北角匯裏面嘅濟洲燒肉食堂,一到夜晚就坐滿晒人~好有人氣!入面裝修亮麗,滿有韓式燒烤嘅氣氛🔥也有足夠嘅空間感!一嚟到就有幾款韓式前菜和沙律~爐邊有蛋和芝士粟米,都係可以無限添加嘅。🔶豪快黑毛和牛外羣肉 鍾意食牛嘅必點豪快黑毛和牛外羣肉,肉質十分軟嫩,每一口都有滿滿的牛脂香。🔶食堂黑毛豬五花肉五花肉好大一片~燒完過後充滿口感😋油脂豐富,肉嫩多汁。🔶食堂豬皮 第一次燒豬皮,仲要係勁大一塊!超香!啖啖脂香非常邪惡,我就用生菜包住食平衡返油膩感。🔶每日新鮮鰻魚(半份) 半份都唔少,燒完可以剪開四件。新鮮鰻魚好正~燒完皮脆肉嫩又肥美!🔶梨汁雞肉 加入左梨汁來醃製嘅雞肉~入口多咗一份清新,燒完之後雞肉嫩滑唔乾柴。🔶原味炸雞正呀香噴噴熱辣辣!炸得外脆內嫩~肉質豐富不油膩。🔶濟州特飲 &梅子青檸梳打食韓燒最緊要有兩杯清爽舒心嘅飲品,呢兩杯都吸引!濟州特飲係芒果茶嘅口味~而梅子青檸梳打~加入咗梅子,酸酸甜甜好消膩。

🔶豪快黑毛和牛外羣肉

🔶食堂黑毛豬五花肉
五花肉好大一片~燒完過後充滿口感😋油脂豐富,肉嫩多汁。

🔶食堂豬皮

🔶每日新鮮鰻魚(半份)

🔶梨汁雞肉

🔶原味炸雞
正呀香噴噴熱辣辣!炸得外脆內嫩~肉質豐富不油膩。

🔶濟州特飲 &梅子青檸梳打