2022-08-04
平時燒肉放題,邊爐放題食得多,但雞翼放題未食過,今日同朋友去旺角wingman 食雞翼放題。一入門口已經有打卡位,已經到達「雞頭」站。餐廳有拼盤、單點、放題選擇,選擇困難症既我地,當然簡左19款口味雞翼放題,可以試多幾款,唔駛下下就住就住。19款口味雞翼有辣有唔辣,有乾身、濕身、特製雞翼,每次落一款口味雞翼有4隻,即叫即製,隻隻都大大隻,啖啖肉,又入味。乾身雞翼大多數上面灑滿了調味粉,而濕身雞翼上面都有醬,另外特製雞翼味道比較特別,有花雕醉雞味、雞煲味、吉列咖喱味等等。款款味道都好吸引,有幾款我都好鐘意死神醬雞翼,雞翼上面超多醬和指天椒,對於我黎講係十級辣,自家製鹹蛋黃雞翼,超愛以款,雞翼上面有好多鹹蛋黃碎,充滿鹹香味。咖啡香味,以個好特別,雞翼上加了咖啡粉,但咖啡味不算太出,但鹹鹹地又好好食。巴馬臣芝士蒜蓉味-雞翼上面加了大量芝士和蒜蓉,芝味十足。黑芝麻海鮮蜂蜜,海鮮醬加蜂蜜,兩者味道都好出。雞煲味,勁入味,真係好似食緊雞煲咁。薯條以到既薯條必食,炸得勁香脆又不會油膩。
款款味道都好吸引,有幾款我都好鐘意
死神醬雞翼,雞翼上面超多醬和指天椒,對於我黎講係十級辣,
巴馬臣芝士蒜蓉味-雞翼上面加了大量芝士和蒜蓉,芝味十足。
黑芝麻海鮮蜂蜜,海鮮醬加蜂蜜,兩者味道都好出。
雞煲味,勁入味,真係好似食緊雞煲咁。
薯條
以到既薯條必食,炸得勁香脆又不會油膩。