食開酸菜魚嘅朋友都應該會聽過「姚姚酸菜魚」🐟 繼尖沙咀店後,最近正式進駐銅鑼灣希慎廣場開新店💙店舖環境好開陽,以Tiffany Blue作主調,感覺好舒服同時亦非常適合影相打卡📸 食物選擇好多,除咗酸菜魚仲有好多特色小食、飲品同甜品😙✤ 姚姚酸菜魚 (𝟮人份) $𝟮𝟴𝟴必食酸菜魚‼️ 姚姚酸菜魚採用獲政府認證的新鮮鱸魚,由源頭直接採購,每條魚都有身份証可追溯源頭🪪 🔍 酸菜採用正宗水東芥菜,經過24天發酵醃製,口感鮮爽🤤 份量亦都非常多,比較細食嘅朋友可能三個人食二人份都已經足夠🤰🏻✤ 涼拌萵筍絲 $𝟱𝟴✤ 上湯菜心 $𝟱𝟴✤ 酸辣土豆絲 $𝟱𝟴平時出街食嘢好少蔬菜選擇,但係呢度有好多😝 非常適合着重健康同均衡飲食嘅朋友😚全部蔬菜都好新鮮🥬 涼拌萵筍絲好清爽同好香蒜味🧄 上湯菜心加入鹹蛋黄同皮蛋燜煮,莧菜又鮮嫩☺️ 酸辣土豆絲酸酸辣辣好惹味🥔✤ 沙棘原汁 (冷) $38好幾年前去山西旅行已經試過沙棘汁,印象中好好味亦都好有益,估唔到呢度都有得飲🧡沙棘被評為超級食物,含有數百種有益人體嘅物質,推介大家可以試吓☺️整體覺得菜式多元化又有特色,服務好,環境舒適,價錢亦比我想像中相宜,推介☺️⋆ ⋆

✤ 姚姚酸菜魚 (𝟮人份) $𝟮𝟴𝟴

✤ 涼拌萵筍絲 $𝟱𝟴